بسیاری از ماشین های کشاورزی برای کار نیاز به تراکتور به عنوان واحد تأمین کننده توان دارند. تراكتور ضمن کشیدن و جابه جاکردن ماشین های کشاورزی، تأمی نکننده توان مورد نیاز این ماشین ها و ادوات برای انجام کارهای زراعی است.
بسیاری از ماشین های کشاورزی برای کار نیاز به تراکتور به عنوان واحد تأمین کننده توان دارند. تراكتور ضمن کشیدن و جابه جاکردن ماشین های کشاورزی، تأمی نکننده توان مورد نیاز این ماشین ها و ادوات برای انجام کارهای زراعی است.
اتصال ماشین به تراکتور شامل اتصال شاسی ماشین، اتصال خروجی هیدرولیک، محور تواندهی و برق ادوات در صورت وجود می باشد.
اتصال شاسي ماشين به تراكتور:
ماشین ها و ادوات کشاورزی از نظر روش اتصال شاسی به تراکتور به چهار گروه تقسیم می شوند.
گروه اول: ادواتی که به صورت ثابت با پیچ و مهره روی تراکتور ثابت می شوند. اتصال این ادوات اتصال ثابت نامیده می شود.
گروه دوم: ادواتی که تنها در یک نقطه به تراکتور متصل می شوند. اتصال این ماشین ها اتصال کششی نامیده می شود. در این اتصال تمام وزن ماشین روی چرخ های آن بوده و تراکتور تنها ماشین را می کشد.
گروه سوم: ادواتی که در دو نقطه به تراکتور متصل می شوند. اتصال این ادوات نیمه سوار نامیده می شود. در این اتصال بخشی از وزن ماشین روی چرخ های آن و بخشی روی چرخ های تراکتور می باشد.
گروه چهارم: ادواتی که در سه نقطه به تراکتور متصل می شوند. این ادوات، سوار نامیده می شوند. در اتصال سوار تمام وزن ماشین روی چرخ های تراکتور منتقل می شود و ماشین با تراکتور به صورت یک واحد در می آید.
اتصال ثابت
ماشین کششی
ماشین نیمه سوار
ماشین سوار
روش های اتصال ماشین های کشاورزی به تراکتور
تراکتورها و ماشین های کشاورزی دنباله بند (مخصوصاً انواع سوار) از نظر ابعاد نقاط اتصال و قدرت مصرفی به چهار گروه تقسیم می شوند. قبل از اتصال ماشین به تراکتور، به متناسب بودن ماشین از نظر ابعاد و قدرت مصرفی با تراکتور توجه کنید.
گروه اول: این ماشین ها به تراکتوری متصل م یشوند که قدرت (مالبندی) آن حدود 20 الی 45 اسب بخار است. تراکتورهای باغبانی مانند تراکتور گلدونی جزء این گروه هستند.
گروه دوم: این گروه شامل ماشین های کشاورزی مناسب برای تراکتورهای با قدرت مالبندی 40 الی 100 اسب بخار است. تراکتور فرگوسن 285 جزء این گروه است.
گروه سوم: گروهی از ماشین ها به قدرت زیادی نیاز دارند و از ای نرو به تراکتورهای قوی متصل می شوند. قدرت مورد نیاز آنها در حدود 80 الی 225 اسب بخار است. تراکتور فرگوسن 399 در این گروه قرار دارد.
گروه چهارم: این گروه شامل ماشین هایی است که مخصوص یک تراکتور ساخته می شوند و متناسب با تجهیزات آن طراحی می شوند. قدرت تراکتورهای این گروه 180 الی 400 اسب بخار است. تراكتور جنگل (اسكيدر) جزء اين گروه است.
گروه های مختلف تراکتور و ماشین های کشاورزی
امروزه در عقب تمام تراکتورهای کشاورزی و باغبانی تجهیزات مناسبی برای اتصال ماشین های سوار و نیمه سوار نصب می شود.
یکی از این تجهیزات اتصال سه نقطه تراکتور می باشد. اتصال سه نقطه از قسمت های اصلی زیر تشکیل شدهاست.
1 بازوهای کششی چپ و راست ( ١) که ماشین های گوناگون به آنها متصل می شوند.
2 دو عدد بازوهای رابط (٣) که هر کدام به یک بازوی کششی بسته شده و آن را بالا یا پا یین می برد.
3 دو بازوهای بالابر( ٥)، که هر کدام به یک طرف محور بالابر به صورت هزارخاری بسته شده است و همراه با آن حرکت می کند تا به کمک بازوی رابط، بازوهای کششی را بالا ببرد.
4 بازوی میانی یا بازوی سوم (٢)، یک سر این بازو در میان دو بازوی بالابر به شاسی تراکتور بسته می شود و سر دیگر آن، به نقطۀ اتصال سوم ماشین سوار بسته خواهد شد.
5 زنجیرهای مهارکننده، کار این زنجیرها جلوگیری از حرکت نوسانی زیاد ادوات متصل به اتصال سه نقطه می باشد.
اجزای اتصال سه نقطه در تراکتور JD3140
1- بازوهای جانبی-Draft Link
2-بازوی وسط-Center Link
3-بازوی رابط-Lift Link
4-محدود کننده-Sway Blocks
5-بازوی بالابر-Rack shaft lift link
6-فنر نوسان گیر-spring
اجزای اتصال سه نقطه در تراکتور JD3140
يكي از امتيازات اصلي اتصال سوار اين است كه مي توان به كمك بازوهاي تراكتور، ماشين را كنترل كرد. سیستم هیدرولیک تراکتور برای کنترل ادواتی که به بازوهای انتهایی متصل می شوند دارای چهار سیستم کنترلی متفاوت است.