يکشنبه 2 دی 1403
آخرین به‌روزرسانی : شنبه 28 مهر 1403
سیلاژ علوفه ای و گیاهان مناسب برای تولید سیلاژ علوفه ای

سیلاژ علوفه ای و گیاهان مناسب برای تولید سیلاژ علوفه ای

بروز اثرات تغییر اقلیم در سطح کشور کشاورزان را دچار بحران جدی در رابطه با کمبود علوفه کرده است. لذا کاشت محصولات علوفه ای (غلات زمستانه در مخلوط با نکوم ها که در طی فصول فراوانی آب و وجود نزولات آسمانی پاییز و زمستان) بتواند در تامین علوفه و کاهش مشکلات کشاورزان و افزایش درآمد سرانه آنها از طریق کاهش هزینه خوراک دام موثر و مفید باشد مورد توجه می باشد.

لیست مطالب این بخش:

در ادامه مطالب فوق بررسی خواهند شد.

برای دریافت اطلاعات در مورد دستگاه بسته بندی علوفه و دستگاه سیلاژ علوفه، قیمت خرید دستگاه بسته بندی علوفه و مشاوره خرید کافی است با مدیر فروش شرکت جناب آقای مهندس مردانی با شماره همراه 09121537060 تماس بگیرید و یا از طریق پیام رسان ایتا و واتساپ به ایشان پیام ارسال نمایید.

کلمات کلیدی: قیمت دستگاه سیلاژ علوفه,قیمت دستگاه بسته بندی علوفه,فروش دستگاه سیلاژ علوفه,فروش دستگاه بسته بندی علوفه,خرید دستگاه سیلاژ علوفه,خرید دستگاه بسته بندی علوفه,دستگاه بسته بندی علوفه,دستگاه سیلاژ علوفه,دستگاه سیلاژ ذرت علوفه ای,دستگاه سیلاژ تفاله مالت,دستگاه سیلاژ ذرت,دستگاه بسته بندی ذرت علوفه ای,قیمت دستگاه سیلاژ ذرت علوفه ای,قیمت دستگاه سیلاژ,فروش دستگاه سیلاژ,دستگاه سیلاژ تفاله چغندرقند,دستگاه بسته بندی تفاله چغندرقند ,دستگاه سیلاژ یونجه,قیمت دستگاه سیلاژ یونجه,فروش دستگاه سیلاژ یونجه,قیمت دستگاه سیلاژ مالت علوفه ای,خرید دستگاه سیلاژ یونجه

سیلاژ علوفه ای چیست؟

سیلاز علوفه ای محصولی است حاصل از فرآیند تخمیر باکتری های بی هوازی (مولد) اسید لاکتیک بر روی محصولات فشرده شده از گیاهان علوفه ای گیاهان خوش خوراک پسماندهای گیاهی پسماند کارخانجات مواد غذایی (بصورت خالص با مخلوط با هم که با هدف حفظ و بالا بردن ارزش غذایی و ایجاد پایداری در ناسی علوفه آب دار در طول سال تولید می گردد.

تولید و تهیه سیلاژ علوفه ای فقط منحصر به استفاده از گیاه ذرت نبوده و تعداد بسیار زیادی از گیاهان علوفه ای و غیر علوفه ای خوش خوراک خصیل ،جو یولاف ترتیکاله ،شلغم یونجه و شبدر بصورت خالص و مخلوط و حتی پسماندهای گیاهی کلش (غلات و پسماند کارخانجات مواد غذایی ملاس چغندر تفاله چغندر تفاله گوجه فرنگی ضایعات تولید (چیپس) بصورت مخلوط با گیاهان و یا پسماندهای گیاهی قابلیت تبدیل شدن به سیلاژ علوفه ای را دارند.

مزایای سیلاژ علوفه ای چیست؟

. استفاده از ترکیب باثباتی از خوراک بنام سیلاژ برای مدت زمانی طولانی بخصوص در طی دوره های خشک سال . حفظ کمیت و کیفیت علوفه ویتامین ها و مواد معدنی در حد بالاتر از علوفه خشک و تقریبا " برابر با علوفه تر . نیترات مضر در گیاهانی مانند ذرت سورگوم و غلات زمستانه که در طی مدت تنش خشکی و یا کود دهی بیشتر انباشته شده در طی فرآیند تخمیر بی هوازی تولید سیلاژ از بین رفته یا به حداقل مقدار ممکن کاهش می یابد . استفاده مطلوب از محصولات فرعی مانند خصیل غلات زمستانه پسماندهای گیاهی پسماند کارخانجات مواد غذایی و غیره . سیلاژ میتواند جایگزین بسیار مناسب برای تغذیه دامها در زمان کمبود علوفه تر و فصول خشک سال باشد.

سیلاژ کردن علوفه را در برابر اثرات زیان آور آفتاب حشرات ،آتش و قارچ بهتر محافظت می کند.

گیاهان و ترکیبات مناسب برای تولید سیلاژ علوفه ای کدام اند؟

 ذرت علوفه ای با گروههای زودرس، متوسط رس و دیرس سالها است که به عنوان اصلی ترین منبع تولید سیلاژ در کشور مورد استفاده قرار می گیرد، ولی با توجه به محدودیت های جدی آب در کشور می بایست به فکر منابع دیگری هم برای تولید سیلاژ بود. . غلات زمستانه شامل جو ترتیکاله، یولاف (جو دوسر) و چاودار که این گیاهان را غلات علوفه ای می نامیم و دارای قندهای گیاهی کافی برای تخمیر مناسب و کامل برای تولید سیلاژ میباشند و اگر با گیاهان خانواده لگوم مثل ،ماشک ،خلر گاودانه و... بصورت مخلوط کشت شوند از میزان پروتئین کافی برخوردار خواهند شد. . گیاهان لگومینه ای هم وجود دارند که در مناطق کم بارش و مستعد خشکی پرورش می یابند مانند یونجه اسپرس ماشک ،خلر، گاودانه و ... که حجم پروتئین بالایی دارند و لیکن حجم قند آنها برای تخمیر مناسب و تولید سیلاژ خوب ، ناکافی است . لذا اگر در مخلوط با غلات یا گراس های تابستانه مثل سورگوم شیرین سیلو شوند کیفیت مناسبی از سیلاژ علوفه ای را ایجاد می نمایند.

ارقام جدیدی از گیاه سورگوم مثل رقم پگاه یا ارقام داری قند بالا، به عنوان یک گیاه مقاوم به خشکی و آب های نامتعارف شور میتوانند منابع پایدار و قابل اطمینانی برای تولید سیلاژ در سال های آینده باشند. پسماندهای گیاهی مثل کلش غلات زمستانه پسماند کارخانجات تولید قند مثل تفاله و ملاس چغندر و یا نیشکر پسماند کارخانجات تولید رب گوجه فرنگی، پسماند کارخانجات تولید چیپس سیب ،زمینی پسماند کارخانجات تولید آب میوه به صورت مخلوط با هم) ، با تنظیم میزان قند و اضافه کردن باکتری های مولد اسید لاکتیک می توانند منابع مغذی و در عین حال ارزان قیمت برای تولید سیلاژ باشند. برنامه ای کاربردی در جهت تولید سیلاژ علوفه ای . گیاهان زراعی علوفه ای شامل جو یا یولاف (جو دو سر) به منظور تامین نسبت مناسب هیدرات کربن و گیاه ماشک گل خوشه ای یا خلر بمنظور تامین نسبت پروتئین جهت تولید سیلاژ با کیفیت بالا را انتخاب بنمایید.

ویژگی بسیار مهم این گیاهان داشتن قابلیت هضم و پروتئین خام بالا و خوش خوراکی سیلوی آن ها می باشد. علاوه بر این غلات یک ساله به دلیل داشتن خصوصیاتی از قبیل سهولت ،کاشت ارزانی بذر داشتن گونه های متعدد و ارقام گوناگون با قابلیت تطابق بالا در شرایط مختلف محیطی امکان کشت آن ها در پاییز و برداشت علوفه سبز در اواخر زمستان و اوایل بهار وجود دارد. در پاییز اقدام به کشت مخلوط جو یا یولاف با خلر یا ماشک گل خوشه ای با نسبت بذری ۱۲۰ کیلو گرم جویا یولاف به علاوه ۵۰ کیلو گرم خلر یا ماشک گل خوشه ای در هکتار می نمایید و فقط دو مرحله آبیاری در فصل پاییز و احتمالا یک مرحله در اوایل بهار تا زمان برداشت کافی به نظر می رسد. . عملیات برداشت را با استفاده از یک چاپر خورشیدی و در مرحله خمیری نرم دانههای جو یا یولاف انجام دهید و بلافاصله آنها را سیلو کنید در نهایت بعد از حدود ٣ تا ٤ ماه یک سیلاژ مغذی با نسبت پروتئین و انرژی حتی بالاتراز سیلاژ ذرت در دسترس دامهای شیری و گوشتی شما خواهد بود.

سیلاژ علوفه ای یک روش نگهداری علوفه های گیاهی است که با استفاده از فرآیند تخمیر میکروبی، باکتری ها و قارچ ها، مواد غذایی را به صورت سیلاژ تبدیل می کند. این روش به منظور حفظ و نگهداری علوفه های گرانبها و تامین تغذیه مناسب برای دام ها استفاده می شود.

چرا گیاهان گندم، جو، چغندر قند، آفتابگردان برای سیلاژ مناسب هستند؟

گیاهان مناسب برای تولید سیلاژ علوفه ای عموماً شامل گندم، جو، ذرت، چغندرقند، آفتابگردان و غیره می شود. این گونه ها به دلایل زیر برای تولید سیلاژ مناسب هستند:

1. محتوای خوراک: این گونه ها دارای مقادیر قابل توجه از پروتئین، کربوهیدرات و سایر مواد مغذی هستند که برای رشد و تغذیه دام ها لازم است.

2. قابل دسترسی: این گونه ها به راحتی در دسترس هستند و می توان آنها را به صورت بزرگ کشت کرد.

3. قابلیت تخمیر: این گونه ها دارای قابلیت تخمیر مناسب هستند و میکروب های لازم برای فرآیند سیلاژ را به خوبی جذب می کنند.

4. مقاومت در برابر بیماری ها: این گونه ها عموماً مقاوم در برابر بیماری های گیاهی و آفات هستند که باعث کاهش عملکرد سبزیجات مورد استفاده در سیلاژ می شود.

5. عملکرد بالا: این گونه ها دارای عملکرد بالای تولید علوفه هستند و به صورت اقتصادی قابل کشت و تولید هستند.

جلوگیری از افت کیفیت و ارزش غذایی سیلاژ چگونه انجام می پذیرد؟

مواردی که می بایست رعایت نمود تا کیفیت سیلاژ حفظ شود شامل یکسری اقدامی است که در ادامه بیان می گردند.

به طور کلی، این گونه های مناسب برای تولید سیلاژ علوفه ای است، اما نکات دقت در زمان برداشت و فعاليت هاي بعدي مانند خرد كردن، تراكم و تخمير نيز در زمان برداشت علوفه ها باید دقت شود که در مرحله بهینه تولید علوفه باشند. عمده محتویات مغذی و ارزش غذایی گیاهان در مرحله رشد فعالیت دارند. بنابراین، باید علوفه ها را در زمان مناسب برداشت کرده و از افت کیفیت و ارزش غذایی جلوگیری کرد.

بعد از برداشت، علوفه ها باید خرد شده تا سطح تماس با میکروب ها و قارچ ها افزایش یابد. خرد کردن علوفه ها باعث افزایش سطح تماس با مخمر ها و باکتری ها می شود و فعالیت تخمیر را بهبود می بخشد.

سپس، علوفه های خرده شده بایستی به صورت منظم فشار داده شده تا حجم آن کم شود. فشار دادن علوفه ها باعث خروج هوای مضافات است و فضای مناسب برای رشد میکروب ها را فراهم می کند.

در نهایت، علوفه های فشرده شده باید تحت شرایط مناسبی تخمیر شوند. این شامل حفظ رطوبت مناسب، دمای مناسب و استفاده از مخمر ها و باکتری های مناسب است. تخمیر صحیح علوفه ها باعث تجزیه قسمت های قابل تجزیه آنها و تولید اسید لاکتیک می شود که باعث حفظ و نگهداری علوفه به صورت سیلاژ می شود.

بنابراین، در فعاليت هاي بعدي سيلاژ نيز باید دقت کرد و از روش‌هاي صحيح براي خرد كردن، تراكم و تخمير استفاده كرد. این فعالیت‌ها به طور مستقل یا با استفاده از دستگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍ چغنده كاري يا دستگاه‌هاي خرد كننده و تراكم كننده انجام تراكم علوفه ها بعد از خرد كردن ضروري است تا حجم آنها كم شود و فضای مناسبی برای رشد میكروب ها فراهم شود. برای این منظور، می توان از دستگاه‌های تراكم كننده مانند تريلی یا پشته گذار استفاده كرد. در نهایت، علوفه های فشرده شده بایستی تحت شرایط مناسبی تخمیر شوند. این شامل حفظ رطوبت مناسب، دمای مناسب و استفاده از مخمر ها و باكتری های مناسب است. تخمیر صحیح علوفه ها باعث تجزیه قسمت های قابل تجزیه آنها و تولید اسید لاكتیك می شود که باعث حفظ و نگهداری علوفه به صورت سیلاژ می شود.

برای دریافت اطلاعات در مورد دستگاه بسته بندی علوفه و دستگاه سیلاژ علوفه، قیمت خرید دستگاه بسته بندی علوفه و مشاوره خرید کافی است با مدیر فروش شرکت جناب آقای مهندس مردانی با شماره همراه 09121537060 تماس بگیرید و یا از طریق پیام رسان ایتا و واتساپ به ایشان پیام ارسال نمایید.

کلمات کلیدی: قیمت دستگاه سیلاژ علوفه,قیمت دستگاه بسته بندی علوفه,فروش دستگاه سیلاژ علوفه,فروش دستگاه بسته بندی علوفه,خرید دستگاه سیلاژ علوفه,خرید دستگاه بسته بندی علوفه,دستگاه بسته بندی علوفه,دستگاه سیلاژ علوفه,دستگاه سیلاژ ذرت علوفه ای,دستگاه سیلاژ تفاله مالت,دستگاه سیلاژ ذرت,دستگاه بسته بندی ذرت علوفه ای,قیمت دستگاه سیلاژ ذرت علوفه ای,قیمت دستگاه سیلاژ,فروش دستگاه سیلاژ,دستگاه سیلاژ تفاله چغندرقند,دستگاه بسته بندی تفاله چغندرقند ,دستگاه سیلاژ یونجه,قیمت دستگاه سیلاژ یونجه,فروش دستگاه سیلاژ یونجه,قیمت دستگاه سیلاژ مالت علوفه ای,خرید دستگاه سیلاژ یونجه