پنجشنبه 4 بهمن 1403
آخرین به‌روزرسانی : شنبه 28 مهر 1403
سیلاژ و بسته بندی علوفه

سیلاژ کردن علوفه-بسته بندی علوفه

سیلاژ کردن و بسته بندی بعضی از خوراک‌های علوفه دام یکی از روش های نگهداری علوفه می‌باشد.

برای دریافت اطلاعات در مورد دستگاه بسته بندی علوفه و دستگاه سیلاژ علوفه، قیمت خرید دستگاه بسته بندی علوفه و مشاوره خرید کافی است با مدیر فروش شرکت جناب آقای مهندس مردانی با شماره همراه 09121537060 تماس بگیرید و یا از طریق پیام رسان ایتا و واتساپ به ایشان پیام ارسال نمایید.

سیلاژ کردن و بسته بندی بعضی از خوراک‌های علوفه دام یکی از روش های نگهداری علوفه می‌باشد. از طرفی مواد خوراکی رطوبت دار خیلی زود فاسد می‌شود و اگر آنها را به‌حال خود رها کنند تخمیراتی در آنها صورت می‌گیرد که درنتیجه عناصرغذائی آنها ازبین می‌رود و از سوی دیگر اگر بخواهند این قبیل اغذیه را مصرف کنند که هضم وجذب آنها بدون شک تولید مسمومیت غذائی خواهد کرد.

سیلاژ کردن علوفه

 

برای دریافت اطلاعات در مورد دستگاه بسته بندی علوفه و دستگاه سیلاژ علوفه، قیمت خرید دستگاه بسته بندی علوفه و مشاوره خرید کافی است با مدیر فروش شرکت جناب آقای مهندس مردانی با شماره همراه 09121537060 تماس بگیرید و یا از طریق پیام رسان ایتا و واتساپ به ایشان پیام ارسال نمایید.

کلمات کلیدی: قیمت دستگاه سیلاژ علوفه,قیمت دستگاه بسته بندی علوفه,فروش دستگاه سیلاژ علوفه,فروش دستگاه بسته بندی علوفه,خرید دستگاه سیلاژ علوفه,خرید دستگاه بسته بندی علوفه,دستگاه بسته بندی علوفه,دستگاه سیلاژ علوفه,دستگاه سیلاژ ذرت علوفه ای,دستگاه سیلاژ تفاله مالت,دستگاه سیلاژ ذرت,دستگاه بسته بندی ذرت علوفه ای,قیمت دستگاه سیلاژ ذرت علوفه ای,قیمت دستگاه سیلاژ,فروش دستگاه سیلاژ,دستگاه سیلاژ تفاله چغندرقند,دستگاه بسته بندی تفاله چغندرقند ,دستگاه سیلاژ یونجه,قیمت دستگاه سیلاژ یونجه,فروش دستگاه سیلاژ یونجه,قیمت دستگاه سیلاژ مالت علوفه ای,خرید دستگاه سیلاژ یونجه

به‌طورکلی برای جلوگیری از تجزیه این قبیل مواد غذائی می‌توان آنها را به‌وسیله خشک کردن در هوای آزاد نگهداری نمود که بخصوص در مورد علف مراتع طبیعی ومصنوعی و تفاله کارخانجات قند و باقی‌مانده کارخانجات الکل‌گیری وسیب‌زمینی قابل اجرا می‌باشد.

ولی منظور از سیلاژ کردن علوفه آبدار اینست که مواد غذائی آبدار و بدون خشک کردن نگاهداری کرد و این کار هم درنتیجه عمل تخمیر در محلی که فاقد هوا باشد انجام‌پذیر است، بدین طریق که ازیک سو باید از تولید مواد سمی ممانعت کرد و از سوی دیگر از هدررفتن و تلف شدن عناصر غذائی تا آنجا که ممکن است جلوگیری نمود.

هنگام تخمیر اسیدهای آلی تولید می‌شود که دارای خاصیت مواد گندزدا می‌باشد و درنتیجه از تلف شدن مواد غذائی ممانعت می‌کنند.

ا- با هزینه مختصری برای سیلوکردن علوفه می‌توان غذای آبدار و مطبوعی در هر موقع ازسال در اختیار دام گذاشت.

۲- علوفه سیلاژ شده در موقع مصرف کمتر ازعلوفه معمولی حیف ومیل می‌شود و ازنظر اقتصادی علوفه سیلاژ شده صرفه بیشتری دارد.

۳- مواد غذائی را در کمال آسانی می‌توان در هرگونه آب وهوائی سیلاژ کرد در صورتی‌که خشک کردن علوفه در هرنوع آب و هوائی بخصوص هوای بارانی انجام‌پذیر نیست.

4 – با سیلاژ کردن علوفه جای کمتری در انبار برای جای دادن علوفه لازم خواهد بود.

5- تهیه غذای اولیه در مزرعه و جلوگیری از خرید اضافی علوفه از خارج امکان‌پذیر خواهد بود.

دستگاه بسته بندی علوفه


شرایط موفقیت در سیلوکردن علوفه اینست که عمل تخمیر مواد غذائی در پناه هوای جو صورت گیرد و برای این‌کار دوعمل باید درسیلاژ انجام شود، یکی آنکه مواد غذائی گیاهی به‌طور کامل روی‌هم انباشته شود چنان‌که همین عمل مانع از نفوذ هوا در داخل توده غذا می‌گردد و دیگر این‌که فشار دائمی بر روی مواد غذائی وارد شود زیرا براثر ایجاد تخمیر در داخل تل مواد خوراکی مقداری از حجم آن کم می‌شود و اگر فشار دائم بر روی تل نباشد مقداری هوا داخل توده خوراک خواهد شد و درنتیجه باعث فساد آن می‌گردد.

 

عمل فشار آوردن بر روی مواد خوراکی بسته به جنس مواد خوراکی که سیلاژ می‌شود و همچنین به طریقه سیلاژ کردن علوفه فرق می‌کند. درمورد مواد خوراکی آب‌دار مانند تفاله چغندرقند و تفاله کارخانجات تقطیر که تقریبا نیم مایع می‌باشد چون ورود هوا در آنها مشکل‌تر است فشردن آنها راحت‌تر صورت می‌گیرد برعکس درمورد علوفه سبز مانند یونجه، شبدر، اسپرس و غیره انباشتن آنها باید با دقت بیشتری صورت گیرد و ازسوی دیگر فشاری که بر روی آن وارد می‌شود باید خیلی قوی باشد تا مانع از دخول هوا گردد.

برای این قبیل علوفه سبز که انباشتن آنها برروی هم مشکل است بهتراست قبلاً آنها را خرد و ریز کرد، فشاری که بر روی این قبیل مواد علوفه در سیلاژ باید وارد شود در حدود ۵۰۰ کیلوگرم روی هر مترمربع درسطح آزاد سیلاژ می‌باشد و برای این‌کار بسته به امکانات محلی کیسه‌های خاک، سنگ، آجر وقطعات آهن بکار می‌رود.

سیلوکردن ممکن است در داخل گودال و یا بصورت توده در هوای آزاد باشد درصورت اول مقطع گودالی که حفر می‌شود باید شکل ذوذنقه داشته باشد ویا به‌اصطلاح مقطع آن گلدانی باشد چراکه دراین‌صورت عمل فشردن علوفه بوسیله جدارهای سیلاژ آسان‌تر می‌گردد و دخول هوا را مشکل‌تر می‌سازد و به‌همین جهت هم گوشه‌های سیلاژ را باید مدور ساخت چنان‌که اصولاً سیلاژ گوشه‌هائی پیدا نکند.

برای این‌که عمل خالی کردن سیلاژ آسان شود معمولاً عمق زیادی به سیلاژ نمی‌دهند و بیشتر عمق 1/60 متر انتخاب می‌کنند. عرض سیلاژ را معمولا بین 4 -3/5 متر می‌گیرند والبته طول سیلاژ بستگی به مقدار خوراکی دارد که باید سیلاژ شود.

پس از اینکه مواد خوراکی در سیلاژ یخته شد و سیلاژ را به‌اصلاح پرکردند برای فشردن مواد غذائی و جلوگیری از ورود هوا به داخل سیلاژ روی آن را باید با طبقه‌ای ازکاه و خاک بقدار ۵۰ سانتی‌متر بپوشانند و پس از فشردن سیلاژ که بتدریج درضمن پرکردن آن انجام می‌شود سطح فوقانی سیلاژ باید شکل محدبی بخود بگیرد و این تحدب ازسطح زمین قدری بالاتر باشد چنان‌که وسط سیلاژ گود نشود و باعث جمع شدن آب باران و نفوذ آن به داخل سیلاژ نگردد.

ازآنجایی‌که براثر تخمیر در داخل سیلاژ حجم مواد سیلاژ شده بتدریج کم می‌شود و شکاف‌هائی درسطح سیلاژ ایجاد می‌کند ازاین‌رو باید مراقب بود این شکاف‌ها که بتدریج تولید می‌شود با خاک بسته شود تا مانع دخول هوا به داخل سیلاژ گردد.

وکیوم و سیلاژ کردن علوفه

در سیلوهای خاکی چون بدنه سیلاژ که از خاک است صاف و لغزان نمی‌باشد از این‌رو آن‌طور که باید از ورود هوا به داخل سیلاژ نمی‌توان جلوگیری کرد ولی برای این‌که کاملاً از ورود هوا جلوگیری شود. باید سیلاژ را با مصالح ساختمانی بنا نمود تا بدنه آن صاف و لغزان باشد و از ورود هوا  کاملاً جلوگیری شود و اتلاف مواد غذایی تقلیل یابد این قبیل سیلوها را ممکن است در داخل زمین و یا روی زمین بنیان نهاد.

دربعضی مناطق سیلاژ را در روی زمین و به شکل استوانه می‌سازند تا این گونه سیلاژ را حداقل معمولاً 4 متر ارتفاع آنرا ۹ متر می‌گیرند.

برای پرکردن این سیلاژ مواد غذایی را از دهانه بالا و به‌وسیله وسایل مکانیکی به داخل سیلاژ می‌ریزند، برحسب این‌که مواد خوراکی که در سیلاژ ریخته شود مواد زنده و یا مرده باشد دو صورت پیدا می‌کند.

درصورت اول چنان‌چه مواد غذائی زنده باشد مانند علوفه سبز عمل تنفس آن در پناه نور، مدت کوتاهی ادامه پیدا می‌کند یعنی از اکسیژنی که در بین توده سیلاژ قراردارد استفاده نموده و براثر عمل اکسیداسیون تولید آب و انیدرید کربنیک (گازکربنیک) می‌کند و درجه حرارت سیلاژ بالا می‌رود و بتدریج تمام اکسیژن موجود به مصرف می‌رسد تا جائی‌که حیات سلول‌های گیاهی متوقف می‌شود.

با این حال عمل تخمیر براثر وجود موجودات ریزبینی در داخل سیلاژ ادامه پیدا می‌کند بدین معنی که درنتیجه سیلاژ کردن علوفه باکتری‌ها در داخل سیلاژ شروع به تکثیر می‌کنند به‌طوری‌که پس از دو روز هر یک گرم از شیره علوفه سیلاژ شده حاوی یک‌صد میلیون باکتری می‌شود این باکتری‌ها در روی قند علوفه اثر می‌کنند و پس از انجام تخمیر الکلی، تخمیر لاکتیک در سیلاژ برقرار می‌شود که درنتیجه آن اسید لاکتیک تولید می‌گردد.

سیلاژ و بسته بندی کردن علوفه

همین اسید لاکتیک مانع ایجاد سایر تخمیرات می‌گردد بدین معنی که تولید اسیدهای آلی در داخل سیلاژ مانع رشد و ازدیاد باکتری‌های نامساعد می‌شود و از فاسد شدن و گندیدگی علوفه جلوگیری می‌کند.

هنگامی که درجه اسیدی سیلاژ به‌حد معینی رسید یعنی ph محیط به 3-4 می‌رسد عمل تخمیر متوقف می‌شود و چنانچه هوا به داخل آن رخنه کند سیلاژ برای مدت طولانی حفظ می‌شود ولی اگرهوا از قسمت بالا و یا دیواره‌های آن داخل شود باعث ایجاد کپک و گندیدگی سیلاژ می‌گردد و موجب خسارت خواهد شد.

باتوجه به وجود فرمان‌های لاکتیک که غیرهوازی می‌باشند و محیط فاقد اکسیژن لازم دارند و همچنین به ازبین بردن فرمان‌های استیک و بوتیریک که هوازی می‌باشند اهمیت خارج کردن هوا از داخل سیلاژ ومانع شدن دخول هوا از خارج کاملاً روشن و واضح می‌گردد.

سیلوهائی را که در آن تخمر لاکتیکی و درنتیجه اسید لاکتیک تولید می‌شود اصطلاحاً بنام سیلاژ شیرین و سیلوهائی را که در آن تخمیر بوتیریک انجام می‌شود سیلاژ ترش می‌نامند.

از آنچه گفته شد چنین نتیجه می‌شود که درمورد سیلاژ کردن علوفه باید دروهله اول زمینه را برای تخمیر لاکتیکی در سیلاژ فراهم نموده و از تولید کپک جلوگیری کرد.

درمورد مواد غذائی مرده مانند تفاله چغندرقند و یا باقی‌مانده کارخانجات تقطیر که مدت زیادی حرارت دیده‌اند و قسمت اعظم فرمان‌های لاکتیک در آنها کشته شده و ازبین رفته است هاگ‌های فرمان‌های بوتیریک جانشین آن می‌گردد، برای رفع این عیب از چندی پیش روش جدیدی معمول شده است که درموقع سیلاژ کردن علوفه مقداری کشت فرمان لاکتیک به مواد سیلاژ شده که می‌افزایند که آنها را بنام لاکتو- پولپ می‌نامند.

این فرمان‌ها که دستی داده می‌شود مانع از تخمیرات بوتیریک می‌گردند و حتی با تفاله چغندرقند باعث تخمیر لاکتیک می‌شوند.

بطورکلی عمل تخمیر در سیلاژ از 6 هفته تا دو ماه به‌طول می‌انجاند وپس ازاین مدت می‌توان مواد سیلوشده را برای خوراک دام مصرف کرد و چون مواد سیلاژ شده در هوای آزاد خیلی زود خراب می‌شود، باید به میزان احتیاج و آنچه را که برای جیره دام لازم است، روزانه از سیلاژ خارج کرد.

همچنین باید دقت شود که در موقع برداشت، مواد سیلاژ شده را طوری بریده و برداشت کرد که سطح سیلاژ بهم نخورد و هوا وارد آن نشود.

مواد سیلاژ شده از هرنوع گیاهی باشد بخصوص برای دام علف‌خوار مانند گاو و گوسفند که در معده آنها معمولاً عمل تخمیر صورت می‌گیرد مناسب است به اسب نیز می‌توان مواد سیلاژ شده را به مقدار کمتری خورانید.

چنانکه قبلاً دیده چون مواد سیلاژ شده درمجاورت هوا به‌زودی فاسد می‌شود بنابراین در مصرف آن باید احتیاطات بهداشتی مراعات شود بدین معنی که اگر مقداری مواد سیلاژ شده در آخور دام باقی بماند، بر اثر تخمیر بوی نامطبوعی در اصطبل منتشر می‌کند که برای سلامت دام مناسب نمی‌باشد.

قطعا با بهره گیری از ماشین آلات و دستگاه بسته بندی و سیلاژ علوفه می توان با کیفیت بسیار بالایی اقدام به سیلاژ علوفه نمود، در ادامه می توانید با کلیک بر روی تصویر و لینک زیر دستگاه های بسته بندی علوفه را مشاهده نمایید:

دستگاه بسته بندی علوفه 100 تا 1200 کیلویی شرکت Komel ترکیه

دستگاه بسته بندی علوفه- 100 تا 1200 کیلویی شرکت KOMEL ترکیه

برای دریافت اطلاعات در مورد دستگاه بسته بندی علوفه و دستگاه سیلاژ علوفه، قیمت خرید دستگاه بسته بندی علوفه و مشاوره خرید کافی است با مدیر فروش شرکت جناب آقای مهندس مردانی با شماره همراه 09121537060 تماس بگیرید و یا از طریق پیام رسان ایتا و واتساپ به ایشان پیام ارسال نمایید.

کلمات کلیدی: قیمت دستگاه سیلاژ علوفه,قیمت دستگاه بسته بندی علوفه,فروش دستگاه سیلاژ علوفه,فروش دستگاه بسته بندی علوفه,خرید دستگاه سیلاژ علوفه,خرید دستگاه بسته بندی علوفه,دستگاه بسته بندی علوفه,دستگاه سیلاژ علوفه,دستگاه سیلاژ ذرت علوفه ای,دستگاه سیلاژ تفاله مالت,دستگاه سیلاژ ذرت,دستگاه بسته بندی ذرت علوفه ای,قیمت دستگاه سیلاژ ذرت علوفه ای,قیمت دستگاه سیلاژ,فروش دستگاه سیلاژ,دستگاه سیلاژ تفاله چغندرقند,دستگاه بسته بندی تفاله چغندرقند ,دستگاه سیلاژ یونجه,قیمت دستگاه سیلاژ یونجه,فروش دستگاه سیلاژ یونجه,قیمت دستگاه سیلاژ مالت علوفه ای,خرید دستگاه سیلاژ یونجه